Patlıcan Maşası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 20 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Patlıcan Maşası yemeği,
    Patlıcan Maşası nasıl yapılır,
    Patlıcan Maşası Tarifi yapılışı

    Patlıcan Maşası yemek tarifi


    Patlıcan Maşası Malzemeler

    4 adet patlıcan
    1 kaşık toz şeker
    300 gr koyun eti
    3 adet domates
    2 adet kuru soğan
    4 diş sarımsak
    1 tutam tuz
    1 adet doğranmış domates
    4 adet sivri biber

    Patlıcan Maşası Tarifi

    Ön hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalım. 1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı tozşeker ilave edilmiş suyu geniş ve derin bir kaba alalım. Patlıcanları bu suyun içinde yarım saat bekletelim. Acısı alınmış patlıcanları saplı kısımlarının üzerindeki kabuğu soyalım. Kuşbaşı etleri çiğden ortalarını bıçakla delip patlıcanların saplarına dizelim. Bu şekilde kızgın sıvıyağlı tavada arkalı önlü kazartalım. Kızarmış patlıcanları yayvan bir tepsiye alalım. Domatesleri rendeleyip içine sarmısakları küçük doğrayalım.Tuzunu ekleyelim. Bu karışımı patlıcanların üzerine yayarak dökelim. Çok kısık ateşte patlıcanlar ve etler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Dilimlenmiş domates ve sivri biberle süsleyip servis yapalım.

    [​IMG]