Patlıcan közlemek artık çok kolay!.

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 15 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu


  1. Közmatik ile kısa sürede patlıcan, biber, mısır gibi yiyecekleri közlemek mümkün.
    Isıyı eşit dağıttığı için közlediğiniz her sebze eşit pişiriyor ve kabuklar ocağın üzerine dökülmüyor.Çok pratik!..
    [​IMG]
    Közmatiğin kısa da olsa bir tarihi var. Önce Derya Baykal'ın gündüz programında kullanılmış sonra da Show Tv'de yayınlanan Yemekteyiz yarışmasında bir kadın kullanınca közmatik ünlü olmuş. Marketlerde ve pazarlarda ortalama 5 liraya satılıyor.


    Közmatikle yapabileceğiniz bir yemek tarifi..
    [​IMG]
    Közmatik sonrasında oldukça kısa sürede ve pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.Patlıcan seviyorsanız bu yemeği de çok seveceksiniz.

    Malzemeler

    2 adet patlıcan
    2 adet domates
    3 adet biber
    1 diş sarımsak
    Zeytinyağ

    Hazırlanışı

    1.Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra bıçakla delikler açın.
    2.Közmatiği ocağın üzerine yerleştirip patlıcanları közleyin.
    3.Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
    4.Biberleri küçük küçük doğrayın.
    5.Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup doğrayın.
    6.Tavaya bir miktar sıvıyağ ekleyip biberleri kavurun.
    7.Üzerine domates ve patlıcanları ekleyip 10 dakika daha kavurun.
    8.Ocaktan almadan önce rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyin.

    Afiyet olsun..
     



  2. Cevap: Patlıcan közlemek artık çok kolay!.

    közmatik meşhur olmadan önce benimde vardı mutfağımda. Sapı kırılınca terketti beni. Nerden bilebilirdikki bir gün meşhur olacağını :(

    Patlıcan salatasıda süper gözüküyor. Ahh birde mideme dokunmasa :(
     



  3. Cevap: Patlıcan közlemek artık çok kolay!.

    Mutlaka magazinsel bir konuyla tanıtıyoruz halbuki daha ben çok eskiden bilirim közmatiği .Közde pişmiş yiyecekleri de çok severim :f40:
     



  4. Cevap: Patlıcan közlemek artık çok kolay!.

    Mutfak konusunda pek bir cahil kalmışım ilk defa gördüm :)kolaylıkmış tşkl.