Patlıcan kebabı

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 17 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Patlıcan Kebabı

    [​IMG]
    Malzemeler
    1 kg. patlıcan
    1/2 kg. dana kuşbaşı
    3 - 4 adet dolmalık biber
    1 adet soğan
    1 adet domates
    1 tatlı kaşığı salça
    Tuz
    Yapılışı

    Öncelikle patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Daha sonra patlıcanları süzüp kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın, kızaran patlıcanları da fazla yağını çekmesi için kağıt havlunun üzerine alın. Sonra da borcama döşeyin.
    Bir tencerede kuşbaşı doğranmış dana etini kavurun, suyu çekene kadar pişirin. Daha sonra piyazlık doğranmış soğanları ve uzun şeritler halinde doğranmış dolmalık biberleri de ekleyin ve kavurun. Daha sonra da salçayı ve domatesleri ekleyip güzelce kavurun. Kavrulan harcı borcamdaki patlıcanların üzerine dökün ve üzerini domates ve biberlerle süsleyin. Patlıcanların üzerine döktüğünüz harç çok susuz olursa bir miktar salçayı suda çözdürerek salçalı su yapıp üzerine gezdirebilirsiniz. Yemeği 200 derecede 15 - 20 dk. kadar pişirin.

    AFİYET OLSUN