Patlıcan Dilme Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 3 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Patlıcan Dilme Tarifi Resimli
    Patlıcan Dilme Tarifi


    Patlıcan Dilme Malzemeler:
    1 kg patlıcan
    4 domates
    1 soğan
    1 su bardağından biraz az yeşil mercimek
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı domates salçası
    Sıvıyağ
    Karabiber ,kimyon
    Tuz


    [​IMG]


    Patlıcan Dilmenin Hazırlanışı: Patlıcanlar alacalı soyulur. Az tuzlu suda acısı geçsin diye biraz bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler ayıklanıp, yıkanır ve haşlanır süzülür, suyu dökülmez. Patlıcanlar tuzlu sudan çıkartılıp, üstten sap kısmına doğru boyuna dilimlenir, fakat tam sap kısmına kadar inilmez. Dilimlerin ayrılmaması gerek. Soğan ince doğranır, domatesler soyulup, küp küp doğranır, yeşil mercimek, salça, tuz,sıvıyağ, karabiber, kimyon konur, hepsi karıştırılır. Uzunlamasına dilimlenen patlıcanların arasına bu harç konur, tencereye dizilir, artan harçta üzerlerine dökülür, haşlanan yeşil mercimelkerin suyu da patlıcanların üzerini hafif geçecek şekilde dökülür, hafif ocakta patlıcanlar pişinceye kadar pişirilir. Arzu edilirse üzerine sarımsaklı yoğurt da dökülebilir.


    alıntı