Patetes Nasıl Pişirilir?

'Bunları biliyormusunuz' forumunda menzil tarafından 10 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. Tüm dünyada en çok tüketilen besinlerin başında patates geliyor. Yemek türlerinin büyük bir bölümünde pataes kullanılıyor. Besleyicilik açısından oldukça değerli olan patatesin vitamin ve minarellerini kaybetmeden pişirilebilmesi önemlidir. Bu yazımızda sizlere patates pişirmenin püf noktalarını sunacağız.
    Öncelikle patatesin besin kaybına uğramaması için kabukları soyulmadan pişirilmesi gerektiğini hatırlatalım.Çünkü patatesin en önemli kısmı kabuğuna yakın olan kısımlarıdır.Uzun sürele pişmesi için beklemeyin.haşlamak istiyorsanız. suyu kaynattıktan sonra patatesleri suya atın.
    • Fazla yağ içerisinde kızartıldığında patateste bulunan C vitamini %75 oranında kaybolmaktadır. Bu nedenle mümkün olduğu kadar buharda ve fırında pişirme yöntemlerini deneyin. Ya da çok daha az miktar yağ ile kızartma yapabileceğiniz mutfak malzemelerinden yararlanın.
     



  2. çok hoştu tşkler
     



  3. Patatese bayılıyorum :f196:
     



  4. harbi hoş tesekküler