Patatesli Tepsi Köftesi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 8 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Patatesli Tepsi Köftesi Tarifleri
    Patatesli Tepsi Köftesi nasıl yapılır
    Resimli Patatesli Tepsi Köftesi yapılışı

    Köfte Hamuru için Malzemeler

    750 gr İki Defa Çekilmiş Dana-Koyun Karışımı Kıyma
    2 Dilim Ekmek
    1 Yumurta Sarısı
    1 Orta Boy Soğan
    1 Demet Maydanoz(İnce Kıyılmış)
    Tuz, Karabiber
    Köfte Baharı

    Diğer Malzemeler

    1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
    5 Adet Orta Boy Patates(Kabukları Soyulup,Yarım Santim Kalınlığında Yuvarlak Dilimler Halinde Kesilmiş)
    1 Çorba Kaşığı Un
    2 Orta Boy Olgun Domates Yada 1 Bardak Domates Suyu
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı Yada Margarin
    4-5 Dal Dereotu (İnce Kıyılmış)

    [​IMG]

    Patatesli Tepsi Köftesi Yapımı

    1. Önce ekmeklerin kabuklarını alıp, ıslatın. Sonra sıkarak ufalayın. Karışık kıyma , ekmek içi, yumurta sarısı, soğan, maydanoz, tuz, biber ve köftebaharını bir kaba koyun. İyice yoğurup, bu harçtan yuvarlak yassı köfteler yapın.
    2. Çiçekyağını bir tavada kızartın. Patatesler pembeleşmeden altın rengini alıncaya kadar kızartın. Aynı yağda, çok az una buladığınız köfteleri de hafifçe kızartarak bir tabağa alın.
    3. Bir tepsiye köfte ve patatesleri birer sıra olmak üzere dizin. Üzerine bir kaşık yağla, bir taşım kaynatılmış domates suyunu dökün;üzerine dereotu serperek 175 C lik fırında yaklaşık 20-25 dk pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    afiyet olsun