Patatesli pirzola nasıl yapılır resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 14 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. resimli patatesli pirzola tarıfi
    Malzemeler:
    * 3 çorba kaşığı kekik
    * 4 diş sarımsak
    * 12 pirzola
    * Bir miktar yağ
    * Karabiber, tuz
    * 2 adet soğan
    * 600 gram fasulye
    * 1 çorba kaşığı margarin
    * 4 çorba kaşığı zeytinyağı
    * Yarım çay bardağı limon suyu
    * 600 gr haşlanmış patates
    [​IMG]
    Hazırlanması:
    * Sarımsakları soyup ezin. Bir kasede yağ, sarımsak, kekik ve limon suyunu karıştırın.
    * Eti büyük kaseye alıp karışımın yarısını üzerine dökün.
    * Fırını 175 derecede ısıtın. Patateslerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde dilimleyin.
    * Bir fırın tepsisini yağlayın. Patatesleri tepsiye yerleştirin. Hazırladığınız sarımsaklı karışımın kalanını patateslerin üzerinde gezdirin. Patatesi fırına verip 60 dakika kadar pişirin.
    * Pirzolayı sarımsaklı karışımın içinden alıp bir tavada kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
    * Bir diğer tavada margarini eritip soğanları kavurun. Fasulyeyi ayıklayın ve tavaya ekleyip kavurun. Dilerseniz fasulye kavurmasına domates ve biber de ekleyebilirsiniz.
    * Pirzolayı servis tabaklarına paylaştırın. Patates ve fasulyeyi tabaklara ilave edin.