Patatesli Peynirli Külahlar Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 5 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Patatesli Peynirli Külahlar Tarifi


    Patatesli Peynirli Külahlar Nasıl Yapılır


    Malzemeler:

    12 adet milföy hamuru

    5-6 dal maydanoz

    3-4 dal dereotu

    3 haslanmış patates

    1 paket krem peynir

    3 corba kasıgı süt

    tuz, karabiber

    12 adet siyah zeytin

    [​IMG]

    Yapılışı:

    Milföyleri buzdolabından çıkarın, biraz yumuşayınca bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Milföy şeritlerini elinizde hafif çektirip, külahların üstüne uç kısmından başlayarak, hafif üst üste binecek şekilde sarın. Yağlı kâğıt koyduğunuz tepsiye sık olmayacak şekilde sıralayın. Önceden ısıttığınız fırında 175 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalıplarını çıkarıp külahların içlerine peynirli karışımdan kaşıkla koyun. En üste çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin yerleştirin. Derin bir kâseye dik olarak koyun.

    Peynirli karışım: haşlanmış patatesleri rendeleyip ezdirin üzerine krem peynir, süt, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ekleyip iyice karıştırın.

    Külah yapımı:

    Beyaz ince karton veya takvim yapraklarından külah yapın, açılmaması için bant ile yapıştın, üzerlerine yağlı kâğıtla tekrar külah yapın alt uçunu elinizde yuvarlayın üst kısmını da külahın içine kıvırın