patatesli mantarlı börek yapımı resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 25 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Mantarlı ve Patatesli Börek:

    4 kişilik

    Malzemeler:
    [​IMG]
    3 yufka
    4 orta boy soğan, yemeklik doğranmış
    200gr mantar (varsa istiridye mantarı alın, daha az sulandığı için daha güzel oluyor)
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    4 orta boy patates, rendelenmiş
    tuz, kimyon, kekik, pulbiber, karabiber
    üzerine yumurta sarısı
    Hazırlanması:

    Soğan ve mantarları tavada, sıvıyağ eklemeden kavurun. Mantarlar suyunu salıp çekince zeytinyağını ekleyip 1-2 kez çevirin.
    Patatesleri ekleyip karıştırın. En son baharatları ilave edin.
    1 yufkayı açıp yağlayın. Ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz yere malzemeden ibraz yayın. (altıda biri kadar) Yufkayı sarıp tepsinin şekline göre dolayın. (bu şekilde bir gece bekleyebilir)
    Pişirmeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında pişirin.