Patatesli Kavurmalı Börek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 27 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Patatesli Kavurmalı Börek nasıl yapılır
    resimli Patatesli Kavurmalı Börek tarifi
    Patatesli Kavurmalı Börek yapılışı
    Patatesli Kavurmalı Börek resimli tarif

    [​IMG]

    Patatesli Kavurmalı Börek için malzemeler

    Yarım kilogram un
    1 paket kuru maya
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 çorba kaşığı tuz

    Üzeri için:

    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı tereyağı

    İç harcı için:

    4 adet patates
    100 gram kavurma
    2 adet soğan
    Tuz
    Karabiber
    Pulbiber
    Sıvıyağ

    Üzeri için:

    1 adet yumurta sarısı

    Patatesli Kavurmalı Börek yemek tarifi

    Bir karıştırma kasesine yarım kilogram un, 1 paket kuru maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı tuzu alarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye kesip bir tepsi büyüklüğünde açın.

    Sıvıyağ ve tereyağı karıştırıp yarısını hamurların üzerine döküp elinizle sürün. Daha sonra iki hamuru da katmer gibi katlayıp buzdolabına koyun. 10 dakika sonra çıkartıp elinizle açın. Kalan yağı yine hamurlara paylaştırıp sürün.

    Tekrar katmer gibi katlayıp buzdolabına koyun. 10 dakika sonra çıkartıp yine tepsi büyüklüğünde elinizle açın. Birinci yufkayı tepsiye yerleştirin. Daha önceden hazırladığınız patatesli kavurmalı harcı dökün.

    Üzerine ikinci yufkayı kapatıp üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek
    ılık servis yapın. Sahur için doyurucu ve besleyici bir börek.