Patatesli Frankfurter Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 5 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Patatesli Frankfurter Nasıl Yapılır



    Patatesli Frankfurter Tarifi




    [​IMG]

    Malzemeler:

    4 adet sosis
    1 kaşık margarin
    1 adet soğan
    2 adet yeşil dolmalık biber
    2 adet kırmızı dolmalık biber
    1 kaşık kırmızı pul biber
    3 diş sarımsak
    2 adet domates
    1 kaşık salça

    Yapılışı:

    Önce soğanları ince halkalar halinde dilimleyelim. Biberleri de temizleyip, yine çok ince halka şeklinde doğrayalım. Öte yandan bir tencerede yağı eritip, önce toz kırmızı biberi ekleyip, hafifçe kavuralım. Hemen soğan ve biberleri katıp, karıştırarak kavurmaya devam edelim.Sarmısağı ve domateslerle beraber salçayı da ekleyelim ve üzerine 3-4 bardak su ilave ederek, kaynamaya bırakalım. Tuzunu ekleyelim. Bir tarafta da patatesleri tuzlu suda çok fazla olmamak şartıyla, yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Kabuklarını soyup, her birini dört parçaya ayıralım.İri iri doğradığımız sosis ya da sucukları kaynayan soslu suyun içine aktaralım. Patatesleri de kaynayan soslu suyun içine atalım ve hep birlikte 5-6 dakika pişirip, ocaktan alalım. Sıcak olarak servise sunalım.