Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 14 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Oktay Usta Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi
    Patatesli Bulgur Pilavı Oktay Usta
    Patatesli Bulgur Pilavu Nasıl Yapılır


    [​IMG]

    Malzemeler

    bir kase bulgur
    bir iri patates
    bir iri soğan
    iki kase su
    bir buçuk yemek kaşığı salça (arzuya göre rendelenmiş domates)
    bir yemek kaşığı sebzeli çeşni (ya da bir bulyon)
    kararınca sıvıyağ veya tereyağı

    Yapılışı :

    Patates bir kesme şekerden biraz küçük olarak küp küp doğranır, bu kolay pişmesini sağlıyor. Diğer taraftan, pilav tenceresine yağ konur ve doğranmış soğanlar kavrulur. Salça eklenir. Sonra küçük küçük doğradığınız patatesler eklenir. Bunlar da biraz kavrulduktan sonra bulgur tencereye konur. İki kase su da eklenir. Daha sonra sebzeli çeşni konur. Sebzeli çeşni tuz içerdiğinden ayrıca tuz eklenmez. Malzemeler karıştırıldıktan sonra kapak kapatılır. Su kaynayınca en küçük ocağa alınır ve altı kısılır. Pilavın üstü delik delik olunca pişmiş anlamına gelir ve altı kapatılır. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra karıştırılır ve servis yapılır.