Patatesli Börek Tarifi,Yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 24 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Patatesli Börek Tarifi,Patatesli Börek yapılışı,Patatesli Börek nasıl yapılır,resimli Patatesli Börek

    Patatesli Börek Tarifi,Yapılışı
    [​IMG]
    Malzemeler:

    3 adet yufka
    3 adet orta boy patates
    1adet orta boy soğan
    2 yemek kaşığı margarin
    tuz, kırmızı pul biber,karabiber
    1 cay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı yoğurt
    2 adet yumurta (beyazları içine sarıları dışına)

    Patatesli Börek Tarifi,Yapılışı

    Soğanı soyun ve yemeklik doğrayın. Patatesleri soyun ve rendeleyin.
    Margarini tavaya koyun ve üzerine soğanları ekleyeyin.S oğanları orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
    Kavrulan soğanlara patatesleri ve baharatları ekleyerek patatesleri suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak pişirin.
    Sıvıyağ, yoğurt ve yumurta aklarını kasede tamamen karışana çırpın.
    Yufkaları tezgahın üzerine üst üste serin ve 4 parçaya bölün.
    Yufkaya fırça yada çatal yardımıyla hazırladığınız yoğurtlu harçtan sürün.
    Yufkanın geniş kısmına boydan boya patatesli içten koyun (çok bol koymayın) ve rulo şeklinde sarın.Patatesli Börek Tarifi,Yapılışı
    Tüm ruloları sağdan sola doğru sararak bir birine bitişik şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
    Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine kenara ayırdığınız yumurta sarılarını fırça yardımıyla sürün.
    Son olarak üzerilerine susam ve çörekotu serperek 180 derece önceden ısıtılmıs fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


    alıntı