patatesli börek nasıl yapılır

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 14 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Patatesli yufka böreği tarifi sucuklu patatesli börek nasıl yapılır? malzemeleri va hazırlanışı resimli olarak veriseniz sevirim...


    Malzemeler:
    2 adet irice patates
    250 gr tuzsuz kaşar loru
    8-10 dal maydanoz
    5 adet taze yufka
    3 yumurta
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı çiçek yağı
    1 paket kabartma tozu
    1 şişe maden suyu



    Yapılışı
    Süt, yumurta, çiçek yağı, kabartma tozu ve maden suyu sodasını bir kaba koyarak iyice çırpalım.
    Fırın tepsisini çok az çiçek yağı ile yağlayın. 1 adet yufkayı hafif buruşturarak tepsiye serelim. (Tepsiden taşan kısımlar sonunda kapamada kullanılacak.)
    Çırparak hazırladığımız karışım ile yufkayı ıslatalım. Üzerine ikinci yufkayı buruşuk vaziyette serelim. Tepsinin dışına taşmasın ve eşit dağılsın. Tekrar karışım ile ıslatalım. 3. yufkaya da aynı işlemi yapalım. Sonra patatesli iç malzememizi buraya serelim. Üzerine 4. yufkayı buruşuk olarak seriyor ve karışımla ıslatıyoruz. 5. yufkaya da aynı işlemi uyguluyoruz. Sonunda en alttaki yufkanın tepsiden taşan kısımlarını üzerine kapatıyoruz. Tepsideki böreği istenen ölçüde kare kare kestikten sonra kalan karışımı üstüne döküyoruz.
    Fırını 200oC ye ayarlayıp 30-35 dakika pişirilelim.