Patates püresi nasıl yapılır?resimli..

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 18 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Patates püresi
    papates püresi nasıl yapılır?
    Malzemeler


    1 kg patates

    1 su bardağı süt

    2 çorba kaşığı tereyağı

    Tuz,

    karabiber

    Patates Püresi

    [​IMG]

    Patates Püresi Tarifi:


    Patatesi iyice yıkayın. Bir tencerede üzerini 1-2 parmak kadar geçecek kadar suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzün. El dayanacak kadar ılındığında kabuklarını soyun, patates ezeceği, çatal veya rende yardımıyla iyice ezin. Bir tencereye koyun. Süt ve tuz ekleyerek karıştırın. Tencereyi çok kısık ateşin üzerine oturtup tereyağını koyun. İyice karıştırarak yağın eriyip püreyle özleşmesini sağlayın. Üzerine karabiber serpip servis yapın. Diğer Patates Yemekleri

    Patates hem B vitamini; hem de potasyum açısından zengin bir sebzedir. Patates püresini beyaz veya kırmızı tüm et yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz. Arzu ederseniz süt yerine et suyu koyabilir; acı seviyorsanız üzerine pul biber serpebilirsiniz.