Patates Ograten

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 24 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. MALZEMELER
    6 kişilik
    1 kg patates
    ½ tatlı kaşığı tuz
    2 ½ su bardağı süt
    1 kahve fincanı un
    2 kahve fincanı galeta unu
    1 çorba kaşığı yağ
    2 kahve fincanı rende gravyer peyniri yada kaşar peyniri
    ½ kahve kaşığı kırmızı biber
    YAPILIŞI
    Patatesleri soyup zar gibi 2 cm doğrayın. Yıkayıp kaynar suda 12-15 dakika kontrol ederek pişirin, süzdürün. Küçük bir tepsinin içini yağlayın, patatesleri tepsiye boşaltın. Bir tencerede yağla unu bir dakika kavurup tuzu kaynar olarak sütü ilave edin. 3-4 dakika kaynatıp pişirin, patatesin üzerine yayarak dökün. Peyniri, galetayı, kırmızı biberi karıştırıp üzerine serpin. Üzeri kızarıncaya kadar fırında 7-8 dakika kızartıp servis yapın.