Patates Mantısı

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 27 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. Patates Mantısı

    [​IMG]


    Malzemeler

    5-6 adet patates
    Maydanoz
    1 kase yoğurt
    3 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı salça
    Hazırlanışı :
    Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin. Ezmek için çatal kullanabilirsiniz. Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak bardak şeklinde şekillendirin.Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Patateslerin içini yoğurt ile doldurun. Tavada tereyağı eriterek salçayı pişirin ve patateslerin üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun…
     



  2. Cevap: Patates Mantısı

    Bayılıyorum buna :)