Patates Böreği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 28 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Patates Böreği tarifi
    Patates böreği nasıl yapılır
    Patates böreği tarifi

    Malzemeler

    4 adet yufka
    12 adet milföy
    1 çay bardağı süt
    Yarım yemek kaşığı sıvıyağ
    Üzerine, yumurta sarısı
    Tavuklu İç Malzeme:
    2 adet tavuk bonfile, doğranmış
    11 adet mantar, doğranmış
    1 tatlı kaşığı sıvıyağ
    1 çay bardağı bezelye, haşlanmış
    1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
    Tuz
    Patatesli İç Malzeme:
    200-300gr kıyma
    1 adet kuru soğan
    1-2 adet patates
    Tuz
    Karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı

    Tavuklu için hazırlanması:
    Tavuğu tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin. Sıvıyağı katın. Kavrulunca mantarı ekleyip pişirin. Bezelyeyi, tuzu ve rende kaşarı ilave edin.
    Patatesli için hazırlanması:
    Kıymayı soğanla kavurun. Patatesleri rendeleyip soteleyerek pişirin. Kıymaya ile karıştırıp en son tuz ve karabiber ilave edin.
    Böreğin hazırlanması:
    4 adet yufkayı aralarına süt ve sıvıyağ sürerek üstüste koyun. 4 katlı yufkanızdan 12 adet kare kesin.
    Hazırladığınız içten karelerin ortasına koyun. Milföylerin ortasını çay bardağı ile çıkartın. Kare yufkalarınızdan birinin dört ucundan tutup milföy hamurunun kesik kısmından geçirin. (geriye kalan ortası daire şeklinde kesilmiş bir adet milföyü kullanıyorsunuz, kestiğiniz yuvarlak kısmı değil.)
    Yufkanın uçlarını milföyün altına doğru bastırıp bohça şekli verin. Aynı işlemi kalan 11 kare için de tekrarlayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 200C fırında pişirin.