Pastırmalı Ciğer Tava tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 18 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Pastırmalı Ciğer Tava Tarifi
    Pastırmalı Ciğer Tava nasıl yapılır

    Pastırmalı Ciğer Tava malzemeleri
    8 dilim dana ciğeri
    16 dilim pastırma
    2 fincan un
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 fincan sıvı yağ
    tuz
    karabiber
    [​IMG]
    Pastırmalı Ciğer Tava Tarifi
    Ciğer bütünse, zarını ve istenmeyen kısımlarını alıp yarım santim kalınlığında sekiz eşit dilime kesin. Pastırma dilimlerinin çemenlerini temizleyin. Genişçe bir tavanın yarısına sıvı yağ, yarısına tereyağı doldurup ocağa alın. Ciğerleri tuzlayın, biberleyin ve undan geçirin. Tavada iki tarafı da beş dakika kadar kızartın. Ciğer dilimlerini servis tabağına yerleştirdikten sonra pastırma dilimlerini biraz ısıtıp ciğerlerin üzerine koyun.