Pastırmalı Biftek Sarma Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 7 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Pastırmalı Biftek Sarma Tarifi
    Resimli Pastırmalı Biftek Sarma Tarifi
    Pastırmalı Biftek Sarma

    Pastırmalı Biftek Sarma

    Pastırma ve biftekin müthiş uyumu, et sevenlerin tadını damağında bırakacak bir lezzet.

    Malzemeler
    4 parça dövülmüş biftek
    1 adet halka şeklide doğranmış soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı limon suyu, Tuz, karabiber

    Sosu için
    8 dilim pastırma
    4 adet yeşil soğan
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
    1 tatlı kaşığı un
    1 çay kaşığı hardal
    1 çay kaşığı kekik karabiber
    ½ su bardağı et suyu
    [​IMG]
    Hazırlanışı
    Soğan, zeytinyağ, limon suyu, tuz, karabiber ve kekiği bifteklere sürüp 2 saat kadar dinlendirin. Dinlenmiş bifteklerin üzerinden soğanlarını silkeleyin. Bifteklerin içine pastırma ve taze soğanla birlikte baharat serpip sarın. Etlerin açılmaması için 2 ucundan kürdanla tutturun ya da iple bağlayın. Bir tavada tereyağını ve sıvı yağı kızdırdıktan sonra et sarmalarını kızartın. Etleri servis tabağına alın. Etleri kızarttığınız tavaya unu, domatesi, hardalı, tuzu, karabiberi, maydonozu ve suyu koyup sosunu hazırlayın. Et sarmalarının üzerine sostan dökerek servis yapın.