Pastane usulü çatlak poğaça tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 22 Aralık 2013 tarihinde açılan konu


  1. Merhaba bayanlar sayfamızda sizlere lezzetli poğaça tarifi paylaşacağım beğeneceğinizi umduğum pastane usulü çatlak poğaça tarifini mutlaka denemelisiniz.

    Çatlak Poğaça İçin Malzemeler

    -250 gr. erimiş Margarin

    -1 çay bardağı Sıvı Yağ

    -1 çay bardağı Yoğurt

    -1 çorba kaşığı Sirke

    -1 adet Yumurta

    -1 adet Kabartma Tozu İçi için

    -Yağsız Peynir Maydanoz Üzeri için

    pastane-usulu-catlak-pogaca-tarifi-.

    Çatlak Poğaça Yapılışı

    Yumurta Sarısı Tarif Genişçe bir kap içinde yoğurdu yumurtayı sirkeyi unu kabartma tozunu karıştırıp iyice yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelince avcunuzun içinde yayarak açın. Rendelenmiş peyniri ve kıyılmış maydanozları karıştırıp iç malzemesi hazırlayın. Bu içi Hamurun ortasına koyup top şeklinde kapatın. Poğaçaları yağlı kağıdın üzerine dizin. Yumurta sarısını hafifçe sulandırıp üzerlerine sürün. Bıçak yardımıyla poğaçaların üzerlerini artı şeklinde çizin. Fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin hepsi bu kadar afiyet olsun...