Pastane Poğaçası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 8 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Pastane Poğaçası,
    Pastane Poğaçası Tarifleri,
    Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır


    Resimli Pastane Poğaçası Tarifi;
    [​IMG]

    Malzemeleri


    1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı ılık su
    1 çay bardağı süt
    1 çorba kaşığı şeker
    1 paket yaş maya
    2 adet yumurta
    Bir miktar tuz
    Aldığı kadar un

    Poğaçası’nın içi için ;

    Bir miktar beyaz peynir
    İnce kıyılmış bir tutam maydanoz
    Bir miktar pul biber

    üstü için ;
    Çörek otu veya susam


    [​IMG][​IMG]

    [​IMG][​IMG]

    [​IMG][​IMG]



    Pastane Poğaçası Yapılışı;

    Karıştırma kabının içine mayayı koyunu ve elinizle küçük parçalar halinde ufalayınız. Üzerine şekeri ve ılık suyu ilave ediniz. Küçük küçük elinizle karıştırarak mayayı eritiniz. Maya iyice eriyince margarini sıvı yağı sütü 1 yumurtanın sarısını ayırın ve kalan kısmını hamura ekleyin. Margarin eriyene kadar elinizle karıştırınız. Üzerine aldığı kadar un ilave ediniz. Üzerine tuz ilave ediniz ve hamur kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğurunuz.

    Hamur kıvamına ulaşınca 25-30 dakika dinlendiriniz. Beyaz peyniri bir çatal yardımı ile eziniz. Üzerine ince kıyılmış maydanozları ilave ediniz. Pul biber ekleyiniz ve karıştırınız.
    Hamuru ceviz büyüklüğünde koparınız elinizde yuvarlayınız ve tezgahın üzerine koyunuz. Elinizin bilek-el başlangıcı ile vurunuz. Hamurun içi oyulacaktır. İçine harç koyunuz kapatınız. Tekrar elinizle bastırarak kapatınız.

    Yapılan poğaçaları tepsiye diziniz. Daha önceden ayırdığımız yumurta sarısının üzerine bir tutam şeker ilave ediniz. Yumurtayı fırça yardımı ile iyice karıştırarak sıvılaştırınız. Poğaçaların üzerine yumurtayı sürünüz. Çatal ile poğaçaların üzerine hafifçe bastırarak çizgiler çiziniz. İsteğe göre üzerine susam yada çörek otu dökerek süsleyiniz.
    Bu işlemlerden sonra poğaçayı 15-20 dakikda bekletiniz. Önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.
    Afiyet Olsun​