Pastacıklar Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 22 Ekim 2012 tarihinde açılan konu


  1. Pastacıklar Tarifi


    Resimli Pastacıklar Tarifi

    Malzemeler


    1 paket vanilya
    1/2 çay kaşığı limon suyu
    4 yumurta (oda sıcaklığında)
    1 su bardağı (170 gr) toz şeker
    1 su bardağı (110 gr) un
    ½ su bardağı (50 gr) nişasta
    1/2 çay bardağı sıcak su

    [​IMG]

    Yapılışı

    Fırın ısısını 170 dereceye ayarladıktan sonra. Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını derin bir kapta çırpıcı alet ile çırpıyoruz.Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz.Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz. Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez rengi ve kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Çırpma işlemine devam ederken 1/2 çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz. (4-5 dakika sürüyor)Önce yumurta sarılarını daha sonra ayrı bir yerde elediğimiz un, nişasta ve vanilyalı kuru karışımı tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz.Tabanına yağlı kağıt serip çevresini sadece unladığımız çember kalıbımıza dökerek yaklaşık 40 -45 dk. pişiriyoruz.

    Krep Pasta Tarifi

    Malzemeler


    3 Yumurta
    2,5 su bardağı süt
    2 su bardağı un
    1/2 su bardağı şeker
    100 gr eritilmiş bitter çikolata
    1 paket vanilya
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    2 paket kremşanti
    1 paket labne peynir
    çikolata sosu
    [​IMG]

    Krep Pasta Tarifi

    Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır. Çok az yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek mümkün olduğunca ince bir kıvamda krepler hazırlanır. Aralarına sürmek için iki paket krem şanti hazırlanır. Mikserde bir paket labne peynir eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler üst üste dizilir. En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür. Üzerini süslemek için bir çay bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir. Karamelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve ters çevrilerek soğuması beklenir. Kürdanların birbirine temas etmemesine dikkat edilmelidir. Soğuduktan sonra kürdanlar çıkartılır. Kelebek için yağlı kağıda kelebek şekli çizilir. Kağıt ters çevrilip şeklin üzerine çay kaşığı yardımıyla şeker akıtılır. Donmasını müteakip fındıklarla beraber pastanın üzerine konulur.