Pastaci Kremasi (Creme Patisserie)

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 17 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu


  1. Yapılışı :

    3 yemek kasigi seker
    1 1/2 yemek kasigi un
    1 1/2 yemek kasigi misir nisastasi
    3 yumurta sarisi
    1 bardak sut
    1/2 tatli kasigi vanilya

    Malzemeler :

    Un, seker ve nisastayi bir kaseye birlikte eleyin. Yumurta sarilarini da katip mikserle rengi acilana kadar cirpin. Sutu ufak bir tencereye alip isitin. Yumurtali karisimin uzerine sicak sutu yavas yavas dokerken, bir yandan cirpmaya devam edin. Elde ettiginiz karisimi tencereye alin; kasikla dipte ve kenarlarda birikebilecekleri de katarak devamli karistirin. Bu sekilde koyulasip kaynamaga baslayincaya kadar pisirin. Unun pismesi icin 1 dakika kadar (yine devamli karistirarak) kaynamasina izin verin. Atesten alip, gerekiyorsa -ki maalesef genellikle gerekiyor-- ince suzgecten gecirin. Vanilyasini katin. Biraz ilitip kullanin.

    //bizimpastane//