Pasta kreması nasıl yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 29 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Pasta kreması nasıl yapılır resimli Pasta kreması tarifi denenmiş olsun ltfn

    Pasta Kreması malzemeleri;

    500 gram süt
    150 gram toz şeker
    80 gram un
    2 adet yumurta sarısı
    1 adet bütün yumurta
    Yarım kahve kaşığı vanilya tozu
    50 gram tereyağı (isteğe bağlı)


    Pasta Kreması Tarifi

    1. Bir tencereye 2 adet yumurta sarısı, 1 adet bütün yumurta, 150 gram toz şeker, ile yarım kahve kaşığı da vanilya tozu koyarak telle karıştırarak, bunları birbiriyle karıştırmalıdır.
    2. Sonra bu şekerli yumurtalara, azar azar olmak üzere kaynar bir halde 500 gram sütün ancak dörtte birini katmalı ve telle vurarak da sütü bu şekerli yumurtalara yedirmeli, sonra bunlara, elenmiş 80 gram un katarak bunları bir bulamaç haline getirmeli, sonra bu bulamaca, kalan kaynar sütü de katarak, tekrar telle iyice vurmalı, hepsini birbiriyle karıştırmalısınız.
    3. Sonra bu karışımı, orta ısıdaki ateşe oturtarak krema, koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar aşağı yukarı 3-5 dakika telle hızlıca karıştırarak pişirilmelidir.
    4. Bundan sonra kremayı yayvanca bir kaba yaydıktan sonra ılımaya bırakmalı, iyice ılıyınca buna istenirse 50 gram tereyağı ya da margarin katarak ya demir spatula ile karıştırmak ya da avuç ile iyice mıncıklayarak yağı da kremaya yedirmeli ve tariflerde anlatıldığı gibi kullanılmalıdır.