Paskalya çöreği

'Damak Keyfi' forumunda eftelya tarafından 26 Mart 2010 tarihinde açılan konu


  1. paskalya çöreği tarifi
    paskalya çöreği oktay usta
    paskalya çöreği yapılışı


    Fındıklı paskalya çöreği
    [​IMG]

    Malzemeler:
    1 su b. sıvıyağ
    1 su b. süt
    1 çay b. su
    1 p. yaşmaya
    1 su b. file fındık
    1 su b. tozşeker
    1 çay k. tuz
    3 yumurta
    1 çorba k. mahlep
    alabildiği kadar un

    Hazırlanışı:
    Karıştırma kabına sıvıyağı,sütü alın.Üzerine
    su ile erittiğiniz mayayı ve yumurtayı ekleyin.
    Yumurtanın bir tanesinin sarısını üzerine
    sürmek için ayırın. Şekeri, tuzu,mahlebi ve tuzu ekleyip yaklaşık
    tepeleme 8 çorba kaşığı un koyarak hamuru hazırlayın.Fındığın
    yarısını da hamurda kullanabilirsiniz. Hamur yarım 15 dakika
    mayalandıktan sonra üç fitil yapıp örgü şeklinde paskalyanızı
    hazırlayın. Tepsiye alıp yumurta sarısını sürüp kalan fındıkları
    serpiştirin. Tepside de iyice kabarıp mayalanana kadar en az
    yarım saat bekletip 180 derecede üzeri kızarıp içini çekene
    kadar pişirin.Kendi kendine soğuduktan sonra dilimleyerek
    ikram edin.
    Afiyet Olsun
     



  2. Cevap: Paskalya çöreği

    deneyeceğim bugün umarım lezzetli olur :f40:
     



  3. Cevap: Paskalya çöreği

    Hazır olanını yedim fakat evde hiç denemedim.Kolaymış denemek gerek...