Paskalya Çöreği (Resimli)

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 4 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Paskalya Çöreği Tarifi
    Resimli Paskalya Çöreği Yapılışı
    Resimli Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır

    [​IMG]

    Malzemeler
    4,5 su bardağı un
    3 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
    1,5 su bardağı pudra şeker
    Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
    2 tatlı kaşığı yaş bira mayası
    2- 3 tatlı kaşığı mahlep
    2- 2,5 kahve fincanı süt
    1 çorba kaşığı fındık içi
    Yarım kahve kaşığı tuz

    Hazırlanışı
    1- Un elenir. Ortasına ılık sütle ezilmiş bira mayası, yağ yumurta, pudra şeker, tuz, mahlep konur yumuşak bir hamur yoğrulur.
    2- Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.
    3- Hamur iki misli kabarınca dokuz parçaya ayrılır. Her parça, ortası şişkin kenarları ince çubuklar halinde yuvarlanır (20 cm).
    4- Üç tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapılır. Yağlanmış tepsiye konup biraz daha mayalandırılır.
    5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp kıyılmış fındık serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir.
    6- Yumuşak kalması için bir tencereye alınır, üzerine ünce bir peçete, sonra da kapağı örtülür.

    Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına 2- 3 damla pekmez koyarsanız daha güzel kızarır.