Papaz Yahnisi

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 16 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Papaz Yahnisi
    Papaz Yahnisi Tarifi
    Papaz Yahnisi Yapılışı


    Ne ilginç yemek isimleri var... Buyrun bir tane daha:)

    [​IMG]



    Malzemeler

    750 gr dana kuşbaşı(tas kebaplık)

    125 gr margarin veya tereyaği

    60 adet arpacık soğan

    2 baş sarımsak

    6 su bardağı su

    1 çay kaşığı tarçın

    1 çay kaşığı yeni bahar

    2 çay kaşığı kırmızı biber

    ½ çay bardağı sirke

    Tuz

    Yapılışı


    Margarini tencereye koyup erittikten sonra, etleri ilave edelim.

    1-2 sefer karıştırdıktan sonra, ağzı kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım.

    Etler suyunu salıpda çekince, birazcık daha kavurup, önceden ayıkladığımız sarımsakları ve arpacık soğanları tencereye ilave edip, 1-2 dk daha kavuralım.

    Yeterince sıcak su ilavesiyle ağzı kapalı olarak pişirelim.

    Etler pişince, yeterince tuz ve diğer baharatlarla birlikte sirkeyide ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatıp, sıcak sıcak servis yapalım.