Papaz Yahnisi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 18 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Papaz Yahnis Tarifi Resimli
    Papaz Yahnis Tarifi
    Resimli Papaz Yahnis Tarifi

    PAPAZ YAHNİSİ TARİFİ

    [​IMG]

    Malzemeler
    800 gram yağsız dana kuşbaşı
    75 gram margarin
    yarım kilo arpacık soğanı
    8 diş sarımsak
    3 bardak kaynar su
    1 kahve fincanı sirke
    1 tatlı kaşığı karabiber
    tarçın
    kırmızıbiber
    yarım çorba kaşığı tuz
    2 adet küp şeker
    gerekirse un


    Yapılışı

    Margarini tencereye koyup eritin. Dana etini harlı ateşte suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavurun. Suyunu çekince, üzerini örtecek kader kaynar su ilave edip 45 dakika kadar hafif ateşte pişirin.

    Daha sonra önceden soyulmuş arpacık soğanları ve ortadan kesilmiş 8 diş sarımsağı etlere ilave edin. Sonra da sirkeyi, tuzu, baharatları ve şekeri katın.

    2-3 bardak kaynar su koyarak soğanlar yumuşak hale gelene kadar pişirin(soğanlar erimemelidir). Eğer yahniyi fazla sulu buluyorsanız, suyundan yarım bardak alıp içinde un eritin ve yahniye ilave edin. Sosu koyulaşana kadar kaynatın. Pilavla servis yapabilirsiniz.