papağan balığı nasıl pişirilir

'Soru Cevap' forumunda Meryem tarafından 20 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. papağan balığının pişirilmesi

    BADEMLİ ERİŞTE ÜZERİNDE SAFRANLI PAPAĞAN BALIĞI MALZEMELERİ:
    2 adet 300 gr Papağan balığı filetosu,
    4 tel safran,
    1/2 limon suyu,
    1 çorba kaşığı zeytinyağı,
    200 gr kuru erişte,
    30 gr badem file,
    35 gr tereyağı,
    tuz
    biber

    BADEMLİ ERİŞTE ÜZERİNDE SAFRANLI PAPAĞAN BALIĞI YAPILIŞI:
    Balıklar derin bir kap içinde safran, zeytinyağı ve limon suyu ile 3 saat marine edilir Erişteler haşlandıktan sonra tava içinde badem ve tereyağ ile sotelenir Izgara papağan balığı bademli erişte üzerinde servis edilir.

    Afiyet olsun...