Pankek

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 30 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzemeler:

    100 ml süt
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    100 gr pudra şekeri
    120 gr un
    3 yumurta (2’sinin sarısı, biri tam)
    30 gr erimiş tereyağı

    Süslemek için: çikolata sos
    pudra şekeri

    Hazırlanışı:

    Çırpma kabında yumurtalar ve şeker iyice harmanlanana kadar çırpılır. Köpüğümsü bir kıvam elde edilir. Daha sonra, un ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Hamur koyu bir kıvam alır. süt ve tereyağı ilave edilerek iyice karıştırılır ve koyu olan hamur bu malzemelerle akışkan halini alır. Buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur daha önceden ısıtılan tavaya bir kepçe yardımı ile dökülür. Her iki tarafı da yaklaşık 1 dakika pişirilir. Yanında çikolata sos, üzerine pudra şekeri serpilebilir. Frambuaz sos veya maple şurupla da servise sunulabilir. kaynak
     



  2. Cevap: Pankek

    Bu bildiğin Krep işte tek farkla şeker var bunda =)) Eline sağlık birde böyle denemek lazım =))
     



  3. Cevap: Pankek

    Aynen Ya Krepi Bile Kek Olarak Yedirtiyolar Bize Helal Valla.:))
     



  4. Cevap: Pankek

    Sabahın serinliğinde,ağaç altında bir çay bahçesinde belki de ... Püfff süper olurdu...