Panik atak hastaları nasıl beslenmeli?l

'Sağlık bilgisi' forumunda Blue tarafından 5 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Panik atak hastaları nasıl beslenmeli

    Panik atağı tetikleyici yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalı.

    * Günde 3 öğün yerine 5 öğün ama az az yemek tercih edilmeli.
    * Mevsime uygun beslenilmeli.
    * Mevsiminde ıspanak, pırasa, muz, brokoli, kereviz, enginar yenmeli. Özellikle sebze yemeklerini az pişirip vitaminlerinin azalmasına engel olunmalı.
    * Günde toplam 8-10 bardak arası su, soda, taze sıkılmış meyve suyu içilmeli.
    * Bitkisel çaylar ihmal edilmemeli. Panik atak ve kaygı giderici özelliği olan melisa, papatya çaylarından günde üç fincan içilmeli.
    * Çay tiryakileri günde 5-6 bardağı geçmemeli ve açık çay içmeli. Panik ataklar kontrol altına alındıktan sonra günde bir tane kahve içilebilir.
    * Günde 5 adet değişik ve özellikle mevsimindeki meyvelerden yenmeli.
    * Meyve ve tatlılar, yemekten iki saat önce ya da sonra tüketilmeli. Sütlü veya meyveli tatlıları tercih etmek daha doğru.
    * Omega-3 ve Omega-6 bakımından zengin olan orkinos, somon balıklarından yenmeli. Bunlar, sinir sistemi hücrelerinin zar yapısını güçlendirerek iletinin sağlıklı olmasını sağlar ve vücut direncini artırır. Balık sevmeyen veya bulamayanlar her gün bir yemek kaşığı keten tohumu yiyebilir.
    * B vitaminlerinin sinir sistemini güçlendirdiği ve beyindeki serotonini artırdığı, adet öncesi gerilimi azalttığı biliniyor. Bu nedenle kepekli buğday ekmeği, mercimek, nohut, fasulye, bezelye yemekte fayda var.


    Atağı tetikleyen yiyecek ve içecekler

    * Koyu çay
    * Kahve
    * Kolalı içecekler
    * Alkol (başlangıçta rahatlatır, sonraları paniği artırır)
    * Sigara
    * Esrar, ecstasy, kokain
    * Aşırı yemek yemek.