Pancar Pekmezi

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 25 Ekim 2010 tarihinde açılan konu


  1. Pancar Pekmezi Nasıl Yapılır
    Pancar Pekmezi Tarifi
    Pancar Pekmezinin Yapılışı


    pancarlar
    yıkanarak üzerindeki topraklardan arındırılır. Temizlenen pancarlar önçe soyulur daha sonra uzunlamasına ince dilimlere ayrılır.

    Dilimlerin ince olması kaynatma işemini kolaylaşırmaktadır. Pancar dilimleri kazanlara doldurulur ve
    üzerine kazandan kaynama esnasın da taşmayacak kadar su konulup haşlama işemine başlanır.

    Haşlama en az kazanlar kaynamaya başladıktan sanra yaklaşık 3-4 saat kadar devam eder. Haşlama işleminden
    sonra kazanlar çuvallara boşaltılır ve süzüntüsü yayvan kazanlara alınır.

    [​IMG]

    Süzüntünün fazla olması içinpiresleme yapılır. Geri kalan posa kısmı tekrar kazanlara geri konur. Bir önceki haşlama süzme ve
    presleme işlemi uygulayarak süzüntü bir önceki süzüntünün konulduğu yayvan kazana alınır.
    Yayvan kazanlar istenen kıvamın oluşması için kaynatılır. Bu kaynama yaklasık 4-5 saat sürer.

    [​IMG]

    Kaynama işleminin yeterli olduğuna kaynayan süzüntüden bir miktar tabağa alınır ve kaşıkla akışına bakılarak karar verlir.
    Pancardan pekmez yapımında pekmez toprağı kullanılmaz.Yaklasık 50 kg pancardan 12-13 kg pancar pekmezi elde edilir.
     



  2. Cevap: Pancar Pekmezi

    Ben diğer pekmezleri yesem.:f196:
     



  3. Cevap: Pancar Pekmezi

    Sen bilirsin mavişim ama yine den faydalarına bir göz at istersen :))

    Pancar Pekmezinin Faydaları

    1. Her türlü gribal enfeksiyora ve kış hastalıklarına karş vücu direncini arttırır.

    2. İnsan vücuduna kuvvet veren müthiş bir dopingtir.

    3. Mide ekişmelerini giderir.

    4. Bilinen en güçlü demir kaynağıdır.

    5. Günlük, demir, potasyun, kalsiyum ve magnezyum ihtiyacınızı bir karşık pekmez karşılar.

    6. İliklerin hareketini hızlandırır, ilik kanserine iyi gelir.

    7. Zayıflık ve halsizlikten yakınalara çok iyi gelir.

    8. Özellikle hamile ve süt emziren kadınlar için minereal yoğunluğu nedeniyle çok değerli bir besin kaynağıdır.

    9. Yüksek tansiyonu düşürür.

    10. Vücudu sıcak tutar.
     



  4. Cevap: Pancar Pekmezi

    Çok faydalıymış gerçekten.:f40: Fakat cilde iyi gelmiyormuş baksana,:f30::f30: o yüzden yiyemem.:f196: