Palute Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Bella tarafından 27 Mart 2012 tarihinde açılan konu


  1. Palute Tarifi ,





    Palute Tatlısı Tarifi Resimli;


    Malzemeler:
    2-4 kişilik
    -500 gram üzüm (siyah veya beyaz üzüm)
    -İki buçuk çorba kaşığı nişasta
    -Bir buçuk kahve fincanı soğuk su
    -6 çorba kaşığı tozşeker
    -1’er kahve fincanı gül suyu ve pudra şekeri


    [​IMG]

    Yapılışı:
    Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın. Orta ısılı ocakta sürekli karıştırarak, koyulaşana dek pişirin. Dikdörtgen bir tabağa dökün ve soğumaya bırakın. Tatlıyı üçgen şeklinde kesin. Gülsuyu ve pudraşekeri serperek servis yapın.