Palamut Pilakisi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 19 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Palamut Pilakisi Nasıl Yapılır
    Palamut Pilakisi Yapılışı
    Resimli Palamut Pilakisi Tarifi
    Palamut Pilakisi Resimli Tarif

    Palamut Plakisi


    [​IMG]

    Malzemeler
    2 adet çingene palamutu
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    4 adet kuru soğan
    4 adet domates
    6 adet sivribiber
    Bir demet maydanoz
    Limon, tuz

    Hazırlanışı
    Balıklarımızı temizleyelim. Bol suyla yıkadıktan sonra suyunun süzülmesini bekleyelim. Sonra üzerine tuz serpip ovalım. Buzdolabında biraz bekletelim. 4 adet kuru soğanı yarım halka şeklinde doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdekli kısımlarını çıkardıktan sonra kuşbaşı iriliğinde, sivri biberleri ise ince doğrayalım. Zeytinyağında soğanları yarı yarıya pembeleştirelim. İnce doğradığımız sivribiberleri ekleyelim. Biberler yumuşamaya başladığında, doğradığımız domatesleri de ilave edelim. Tuzunu ayarlayalım. Bu harcın üçte ikisini balıkları alacak boyutta bir tepsiye yayalım. Üstüne ince kıyılmış maydanozu serpelim. Balığı harcın üzerine yerleştirelim. Balığın üzerine de kalan harcı dökelim. Tepsinin üzerine bir kapak kapatalım. Kısık ateşte 15 dakika pişirelim. Sonra orta hararetli fırında 15 dakika daha pişirelim. Üzerine limon gezdirerek servisimizi yapalım.