Palamut Pane

'Damak Keyfi' forumunda MisLinA tarafından 16 Kasım 2009 tarihinde açılan konu



  1. Palamut Pane


    Malzemeler:
    * 1 adet Palamut
    * 1 adet yumurta
    * galeta unu
    * Tuz
    * sıvıyağ

    Hazırlanması:
    Temizlenmiş palamudu çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin. İsterseniz dilimlenmiş olarak kızartabilirsiniz. Ama, dilimi bir ucundan ikiye ayırarak uzun bir parça elde etmenizi tavsiye ederiz. Yumurtayı içine tuz koyarak çırpın. Balıkları önce çırpılmış yumurtaya
    daha sonra galete ununa iyice batırın. Tavaya az miktarda yağ koyup orta ateşte kızartın. Kızartma esnasında bir kaç kez balıkları çevirirseniz iyi olur.
    Aman dikkat! Kızartılmış balıkları içine peçete yada havlu kağıt yerleştirilmiş bir tabağa koyun ki yağını emsin. Zira bu şekilde kızartılan balık çok yağ çekiyor. .
     



  2. Cevap: Palamut Pane

    Palamut Pane :D Kalamiti Jane gibi olmuş bu isim..Ona benzettim...