Pakistan Usulü Ciğer Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 17 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Pakistan Usulü Ciğer Tarifi
    Pakistan Usulü Ciğer Nasıl Yapılır?
    Resimli Pakistan Usulü Ciğer Tarifi

    Ciğer Pakistan Usulü (4 Kişilik)

    Malzemeler
    750 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş)
    4 Diş Sarmısak (dövülmüş)
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    1 Tatlı Kaşığı Pul Kırmızı Biber
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    1 Limonun Suyu
    1/4 Su Bardağı Tereyağ


    Yemeğin Yapılışı

    Her ciğer dilimini uzunlamasına ikiye kesip bir kenara koyunuz.

    Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul kırmızı biber, karabiber ve limon suyunu koyup karıştırdıktan sonra, ciğerleri bu kaba koyarak 1 saat kadar bekletiniz.

    Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritip ciğer dilimlerini 4-6 dakika, sık sık çevirerek kızartınız. Delikli kepçeyle ciğerleri tavadan, ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediniz.
    [​IMG]
    Afiyet Olsun