Paçanga böreği

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 15 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler :

    2 Adet yufka
    150 gr pastırma
    200 gr rende kasar
    1 Adet domates
    1 Adet Çeliston biber
    1 Tutam maydanoz
    Kızartmak için sıvı yağ

    Hazırlanışı :

    Yufkaları dört üçgen elde edecek şekilde kesin. Pastırmaları ince ince dilimleyin doğradığınız biber ve domatesle teflon tavaya koyarak 1-2 dakika sote edin (isteğe göre çiğdende kullanabilirsiniz). Soğuyunca kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yufkayı kalın bir sigara böreği şeklinde sarın.Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.Yufkalar bittikten sonra kızgın yağa atarak altlı üstlü kızartın. Soğutmadan ikiye bölerek sıcak olarak servis yapın.