Özbek Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 13 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Özbek Pilavı nasıl yapılır
    Resimli Özbek Pilavı yapılışı


    Özbek Pilavı için gerekli malzemeler

    500 Gr.Kuzu Kuşbaşı
    4 Su Bardağı Pirinç
    500 Gr.Havuç
    2 Adet Soğan
    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
    1 Paket Margarin
    Tuz
    Karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı

    İnce kıyılmış kuru soğanı ¼ paket margarin yağında pembeleştirip kuşbaşı doğranmış kuzu etini de ilave edin.Et suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.Et yağını bırakmaya başladığında salçayı ilave edip bir iki sefer karıştırıp etlerin üzerine 2-3 parmak çıkacak kadar sıcak su ilave edip pişmeye bırakın.Pişmesine yakın tuz,karabiber ve kabuğunu soyup fındık büyüklüğünde doğradığınız havuçları da ilave edip havuçlar ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Daha önceden tuzlu sıcak suda ıslattığınız pirinçleri iyice yıkadıktan sonra süzün.Pilavı pişireceğiniz tencereye geri kalan margarini koyup eritin.Süzdüğünüz pirinci tencereye ilave edip iyice kavurun.Pişirdiğiniz havuçlu eti suyundan süzüp tencereye ekleyin.Tuz ve karabiberini ayarlayıp bir kez daha karıştırdıktan sonra süzdüğünüz etin suyunu kaynar olarak pirinçlerin üstüne 2 parmak çıkana kadar dökün.Önce kuvvetli ateşte kaynatıp sonra kısık ateşte 15-20 dakika kadar suyunu çektirin.Ocağı kapatıp 15-20 dakika demlendirip harmanladıktan sonra servis edin.