Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Belinay tarafından 26 Mart 2012 tarihinde açılan konu



  1. Resimli Osmanlı Usülü Keşkül Tarifi

    Osmanlı usulü keşkül malzemeleri

    4 su bardağı süt

    4 çorba kaşığı pirinç unu

    1 su bardağı tozşeker

    30 gr çekilmiş badem

    50 gr çekilmiş antepfıstığı

    2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

    Süslemek için

    3 çorba kaşığı file badem

    [​IMG]

    Osmanlı usulü keşkül hazırlanışı


    Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

    Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.

    Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.
    Osmanlı usulü keşkül artık hazır, afiyet olsun.