Osmanlı Usulü Balık Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 24 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Osmanlı Usulü Balık Çorbası Tarifi
    Osmanlı Usulü Balık Çorbası resimli tarifi


    Osmanlı Usulü Balık Çorbası İçin Kullanılan Malzemeler : 1 kg levrek balığı
    1 adet ince doğranmış kuru soğan
    1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
    1/2 demet ince kıyılmış taze nane
    1 yemek kaşığı tuz
    1/2 kahve kaşığı safran
    2 adet çubuk tarçın
    100 ml sirke
    4 adet limon suyu
    8 adet yumurtanın sarısı
    75 ml zeytinyağı
    4 su bardağı su
    1 adet defne yaprağı
    Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
    Kaç Kişilik : 6
    Osmanlı Usulü Balık Çorbası Tarifi : Tencerede zeytinyağı kızdırılır, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Sirke ve su ilave edilip kaynatılır. Levrek balığı dört parçaya bölünerek kaynayan suya atılır. Defne yaprağı ve kabuk tarçın ilave edilerek kısık ateşte 20 dakika kaynamaya bırakılır. Balık pişince suyun içinden alınarak kılçıklarından temizlenir. Balık suyu tülbentten süzdürülüp tekrar ocağa alınır. İnce kıyılmış maydanoz, nane safran ve tuz ilave edilir. Yumurta sarısı ve limon suyu çırpılarak balık suyuna yedirilir. Bir taşım kaynadıktan sonra balık parçaları ilave edilir ve servis edilir.

    [​IMG]