Osmanlı Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 28 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Osmanlı Pilavı nasıl yapılır
    Osmanlı Pilavı hazırlanışı






    Osmanlı Pilavı malzemeleri:

    2 Su bardağı pirinç
    Yarım paket margarin
    300 gr kuşbaşı et
    1 Çay bardağı kabukları soyulmuş badem
    1 Kahve fincanı yemeklik fıstık (iç fıstık) ve kuşüzüm


    Osmanlı Pilavı yapımı:

    Pirinci tuzlu suda ıslatarak bir saat kadar bekletin.
    Badem ve fıstıkları yağsız tavada ayrı ayrı kavurun.
    Eti de ayrı bir tencereye alın.
    İçine 2 çorba kaşığı margarin ve 1 su bardağı su koyarak pişmeye bırakın.
    Tam kavrulmadan suyu çekmeye başlayınca ocaktan indirin.
    Pilav yapacağınız tencereye, kalan margarini koyun.
    Daha sonra pirinçleri ekleyin ve kavurun.
    Kavurduğunuz eti pirincin suyuyla birlikte dökün.
    Badem, fıstık ve kuş üzümünü de ekleyin.
    Üzerini örtecek kadar su koyun.
    Suyunu çekmeye yakın, yarım su bardağı soğuk suyu üzerine gezdirin.
    Pilavı alt üst ederek karıştırın.
    Kısık ateşte demlenmeye bırakın.Afiyet olsun...



    [​IMG]