osmanlı mutfağından tavuklu bamya

'Damak Keyfi' forumunda _Tusun@mi_ tarafından 13 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler :
    3 Adet tavuk göğüs (kuşbaşı doğranmış)
    3 Çorba kaşığı zeytinyağ
    1 Adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
    1 Kutu bamya (konserve)
    3 Adet sivri biber (ince doğranmış)
    3 Adet orta boy domates (küp şeklinde doğranmış)
    3 Su bardağı et suyu
    1 Limon suyu
    Tuz
    Hazırlanışı :
    Kalın dipli bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
    Soğanları tencereye koyun, pembeleşinceye kadar kavurun.

    Kuşbaşı doğradığınız tavuk etlerini ilave edin, 4 dakika daha kavurun.

    Daha sonra biber ve domatesleri ilave edin.

    Üç bardak et suyu koyup kaynatın.

    Bamyaları yıkayıp, süzün üzerine .

    Limon suyu gezdirin.

    Tenceredeki karışıma bamyaları koyun.

    Tuz ve karabiberi ilave edin.

    20 dakika kısık ateşte pişirin.

    Pirinç pilavı ile birlikte servis yapın

    FIRINDA PATATESMalzemeler :
    5 adet patates ( püre halinde ve sıcak )
    2 orta boy doğranmış soğan
    1, 5 su bardağı süt
    2 su bardağı kaşar rendesi
    1/4 su bardağı un
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz
    Hazırlanışı :
    Fırınınızı 180 derece ısıtın. 1 tatlı kaşığı yağla orta boy bir fırın tepsisini yağlayın. Patates püresini ayrı bir kaba koyup bir kenara bırakın.
    Bir tencerede kalan yağı eritin. Yağ kızınca soğanları ekleyip sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp tahta kaşıkla unu, tuzu, biberi ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş sütü ilave edin.

    Tencereyi ateşe oturtup sos düzgün ve kalın bir hale gelene kadar 5 dakika pişirin. 1, 5 su bardağı kaşar rendesini ekleyip, peynir eriyene kadar pişirin.

    Tencereyi ateşten alıp peynir sosunu patateslerin üstüne dökerek, karışım düzgün bir hal alana kadar tahta kaşıkla karıştırın. Bu karışımı yağladığınız fırın tepsisine yayın. Üzerine kalan 1/2 su bardağı kaşar rendesini serpin.

    Tepsiyi fırına sürüp üstü kızarana kadar pişirin.

    :f40: