Osmanlı Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 24 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Osmanlı Çorbası tarifi
    Osmanlı çorbası tarifi
    Osmanlı Çorbası nasıl yapılır

    Malzemeler

    100 gr kemiksiz dana eti
    10 Adet mantar
    2 Adet taze soğan
    1 Adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
    1 Su bardağı kıyılmış ıspanak
    1 Çorba kaşığı un
    1 Çorba kaşığı tereyağı
    4 Su bardağı et suyu

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Küçük küçük doğranmış etleri haşlayın.
    Daha sonra bir tavaya biraz tereyağı alın ve etleri yağda biraz çevirin.
    Başka bir tencereye kalan tereyağını koyun.
    İçine dilimlenmiş mantar ve kıyılmış ıspanakları atın.
    Sebzeler suyunu salana dek sote edin.
    İçine ılık suyla ezilmiş salça veya rendelenmiş domatesle unu dökün.
    Biraz sonra etleri ve et suyunu ekleyip, 25 dakika pişirin.
    Üzerine yeşil soğan doğrayarak servis yapın.