Osmaniyenin Yemekleri

'Türkiye Coğrafyası' forumunda Ezlem tarafından 31 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Osmaniye yöresel yemekleri nelerdir,Osmaniyenin Yemeklerinin isimleri,osmaniye yemekleri nelerdir

    Osmaniyenin Yemekleri

    Osmaniye mutfağının en önemli malzemesi bulgurdur. Bu bakımdan yöresel yemeklerimizin çoğu bulgur ile yapılır;
    içli köfte, mercimek köftesi, çiğ köfte, kısır, sarmaiçi, bulgur pilavı, batırık gibi...

    Diğer belli başlı yemeklerimiz ise; tirşik (pancar), toğga, çiçcice (domatesli pilav), kuru fasulye, nohut yemekleri, lahana sarması, patlıcan dolması, yüksük çorbası, malota çorbası, tarhana çorbası, mevsim itibariyle çeşitli sebze yemekleri ve etli kömbedir.

    Ayrıca Ramazan Bayramında kuru kömbe ve pekmezli yapılır. -TIRŞİK -ÇAKILDAKLI -KISIR -TOĞGA -SÖĞÜRME -BÖREK ÇORBASI