Oruk Kebabı

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 9 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. Oruk kebabı, Kilis ve Hatay yöresine ait lezzetli bir yöresel yemektir.Pişirip denemek isterseniz işte oruk kebabı tarifi;
    [​IMG]

    Malzemeleri

    500 gram orta yağı kıyma
    1 adet orta boy kuru soğan
    1 adet yumurta
    1 çay bardağı haşlanmış köftelik bulgur
    Damak tadınıza göre nane, tuz ve karabiber

    Sos için

    3 adet orta boy domates
    1 çay kaşığı kekik
    1 diş sarımsak

    Yapılışı

    Soğanı rendeleyip tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın.
    Malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.
    Köfte harcından parçalar koparıp elinizi ıslatıp şişe geçirin.
    Izgara veya mangalda iki tarafını da pişirin.
    Sosu için domatesleri rendeleyip yağsız tavaya alın.
    Suyunu çekene kadar orta dereceli ateşte pişirin.
    Sarımsağın kabuğunu soyup incecik doğrayın.
    Ocaktan almadan önce sarımsak ve kekiği ekleyin.
    Şişten çıkardıktan sonra küçük parçalara bölün.
    Üzerinde domates sosu gezdirerek servis yapın.