Oruç Tutarken Sahurda Neler Yemeliyiz

'Ramazan ve Oruç' forumunda Masal tarafından 23 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Oruç Tutarken Sahurda Yiyeceğimiz Besinler


    Sahurda Neler Yemeliyiz


    Ramazanda beslenme, sahur ve iftarda sıvı dengesinin korunması önemlidir. Oruç tutan kişilerin yaşadığı sıvı kaybı, komposto, meyve suyu ve hoşaf gibi içecekler aracılığıyla giderilebilir.

    Sahura mutlaka kalklmalı ve sahurda hafif yemekler yenmeli. Genelde sahurda kahvaltılık yiyecekleri tercih edin. Bu sizin hem susamanıza hem de acıkmanıza engel olacaktır. Sahurda sıcak ekmek tüketmemeye özen gösterin midenizin ağrımasına hazımsızlık çekmenize neden olablir.

    Süt ve süt ürünleri, yumurta, kuru baklagillerin sahurda yenilmesinin midemizin tok tutulmasında büyük faydaları vardır. Ayrıca açlık hissinin daha geç uyanmasını sağlamaktadırlar. Yumurta haftada 2-3 kez yenilebilir.

    Bir miktar mevsim meyvelerinden de tüketmek gerekir. Bu dönemde daha çok kavun, karpuz, üzüm, şeftali gibi suyu vücuda yavaş veren, emilimi yavaş olan, vücudun depolayacağı su ihtiyacını sağlayacak meyveler tüketilmelidir.

    Mineral ihtiyacı da maden suyu ile sağlanabilir. Vücudun kitlesine göre bir veya iki şişe maden suyu vücut için gerekli minerali karşılar.

    Sahurda kesinlikle aşırı tuzlu yiyecek ve içecekler tüketilmemelidir. Bu gibi yiyecekler kişinin gün içerisinde daha çabuk acıkmasına ve susuzluğunun artmasına neden olacaktır. Zeytinde tuz içerdiğinden 5-6 adet yenilebilir.