Organik Ev Ekmeği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 30 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Organik Ev Ekmeği Tarifi Resimli
    Resimli Organik Ev Ekmeği Tarifi
    Organik Ev Ekmeği
    Organik Ev Ekmeği nasıl yapılır, Organik Ev Ekmeği yemek tarifi
    [​IMG]

    Organik Ev Ekmeği


    Organik Ev Ekmeği İçin Kullanılan Malzemeler
    3 bardak organik beyaz un
    1¼ bardak organik ev mayası
    1 silme tatlı kaşığı organik deniz tuzu
    ¾ bardak içme suyu
    Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
    Yanında yenebilecek tavsiye yemekler


    Organik Ev Ekmeği Tarifi
    Eğer ekşimayanız buzdolabından çıktıysa, yarım saat bekletip oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Eğer, üstünde sıvı birikmişse iyice karıştırın.

    Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk suyu ve mayayı koyun. Unu bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edin. Unun üstüne haznenin bir köşesine tuzu koyun.

    Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

    Hamur programını seçerek makineyi çalıştırın.

    Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

    10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.

    Programın bitiminde hamuru haznede 4 saat daha mayalanması için bekletin.

    Beyaz ekmek, 750 gram, orta kızarıklık seviyesini seçerek makineyi tekrar çalıştırın.

    Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın. 30-40 dakika beklettikten sonra kesin.