Ordunun Yöresel Yemekleri

Konusu 'Karadeniz Bölgesi' forumundadır ve YAREN tarafından 9 Nisan 2011 başlatılmıştır.

  1. YAREN

    YAREN Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2006
    Mesajlar:
    21.525

    Ordu Yöresel Yemekleri,
    Ordunun Yemekleri nelerdir
    Ordu Yöresi emekleri


    Ordu'nun Yemekleri;Hamsili pilav, karalahana çorbası, karalahana sarması ve Ünye pilâvı, hamsi tava, hamsi buğulaması, içli hamsi, pancar sarması, mısır çorbası, çerkez tavuğu, tirmit (mantar), yumurtalı sakarca ve yağlıdır.

    ÇORBALAR

    • Pancar ( Kara lahana ) çorbası

    • Mısır corbası

    • Kabak corbası

    YEMEKLER :

    • Pancar ( Kara lahana ) sarması

    • Pancar (Kara lahana ) döşemesi

    • Pancar (Kara lahana )diplesi

    • Melocan (Diken ucu ) kavurması

    • Sakarca mıhlaması (İlkbahar)

    • Galdirik kavurması ( İlkbahar )

    • Isırgan yağlaşı (İlkbahar )

    • Hoşgıran kavurması ( İlkbahar )

    • Tirmit ( Mantar ) kavurması (Sonbahar )

    • Çerkez tavuğu

    • Kabak muhallebisi

    • Mısır yağlaşı (Kış mevsiminde )

    • Pallabye

    • Keşkek (Gendeme )-Her mevsimde yapılır düğün yemeğidir.

    • Fırın fasulyesi ( Kış mevsiminde )

    HAMSİ YEMEKLERİ : HAMUR İŞLERİ :

    • İçli tava 1- Su böreği

    • Hamsi buğulaması 2- Yufka böreği

    • Hamsi köftesi 3- Ev makarnası (Kesme makarnası)

    • Hamsi tava

    TATLILAR : EKMEK ÇEŞİTLERİ :

    • Kabak tatlısı 1 - Mısır ekmeği

    • Asure 2- Bileki ekmeği

    • Un helvası 3- Saç ekmeği

    4- Golit

    REÇELLER : TURŞULAR :

    • İnçir reçeli 1 - Fasulye turşusu

    • Üzüm reçeli 2- Domates turşusu

    • Elma reçeli 3- Salatalık turşusu

    4- Patlıcan turşusu

    5- Kelem lahanası (Top,Beyez lahana)

    TURŞU KAVURMALARI :

    • Fasulye turşusu kavurması

    • Domates turşusu kavurması

    • Salatalık turşusu kavurması

    • Kelem lahana turşusunun kavurması