Ordövr

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 24 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. MALZEMELER:

    -4 katı pişmiş yumurta
    -4 yaprak jelatin
    -10 dilim Macar salamı
    -3- 4 küçük salatalık turşusu
    -2 su bardağı et suyu (yağsız)
    -Tuz ve karabiber

    YAPILIŞI:

    1- Ilık et suyunda yıkanmış jelatin eritilir. Tuz ve karabiber atılır.

    2- Yumurta, salam, turşu küçük küçük doğranır. Et suyuna katılıp, karıştırılır. (Yumurta sarılarını dağıtmadan ve et suyunu bulandırmadan karıştırınız.)
    3- Islak şekilli kalıba boşaltılıp dondurulur (3- 4 saat).
    4- Kalıptan çıkarılacağı zaman, kalıp birkaç defa ılık suya batırılıp servis tabağı ters çevrilir.